Gratinované brambory - pommes gratin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované brambory - pommes gratin
Gratinované brambory - pommes gratin
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54682 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Baby špenát |
500 g | Brambory |
3 špetka | Muškátový květ |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 94,4mg |
Draslík | 592,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Brambory, Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinované brambory - pommes gratin postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky brambor osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, muškátovým květem a v míse je promícháme se smetanou. Mladé baby špenátové listy omyjeme a necháme okapat. |
2 | Do připravených menších formiček poskládáme na sebe plátky brambor, které proložíme špenátovými listy. Povrch posypeme nastrouhaným parmezánem a formičky dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova přibližně 30-35 minut. |
3 | Upečené gratinované brambory z formiček opatrně vyjmeme (vyklopíme) a podáváme je samostatně jako předkrm nebo přílohu. |