Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54694 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
4 ks | Broskve |
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 cl | Malinová pálenka |
250 g | Maliny |
1 ks | Vanilkový lusk |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 722,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Maliny, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Malinová pálenka, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si vodu a ve vroucí vodě spaříme broskve. Zchladíme je studenou vodou. Oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a odstraníme z nich pecku. |
2 | Do hrnce vlijeme 500 ml vody a přidáme cukr. Přivedeme oslazenou vodu k varu. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vyškrábeme z něho dřeň. Lusk i vyškrábanou dřeň přidáme do sladkého roztoku a přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Všechno vaříme do zhoustnutí. |
3 | Rozpůlené broskve vložíme do vanilkového sirupu a vaříme 3-5 minut podle toho, jak jsou zralé. |
4 | V mixéru rozmixujeme maliny společně se 3 lžícemi cukru. Prolisujeme přes síto. Přidáme pálenku. |
5 | Talířky posypeme cukrem a doprostřed dáme 2 kopečky zmrzliny. Ke každému z nich dáme půlku broskve a přidáme malinovou šťávu. |
6 | Opražíme si mandlové lupínky, kterými dezert posypeme. |