Krůtí omeleta s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí omeleta s polevou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54704 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
50 g | Kedlubna |
750 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
4 ks | Šalotka |
4 ks | Shiitake houby |
60 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Poleva | |
---|---|
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Krůtí omeleta s polevou | |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 173,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kedlubna, Šalotka, Shiitake houby, Strouhanka, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krůtí maso, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin, Omáčka sojová - Tamari, Solamyl, Víno rýžové japonské - Mirin, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí omeleta s polevou postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme houby a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 30 minut stát, poté je scedíme a rozkrájíme na proužky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Do větší mísy dáme pokrájené houby, mleté krůtí maso, nasekanou šalotku, prolisovaný česnek, mletý zázvor, strouhanku, vejce, sójovou omáčku, hořčici, Mirin a vše dobře promícháme. |
3 | Do větší pánve vlijeme trochu oleje a rozpálíme. Poté přidáme směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme. Navrch klademe plátky kedlubny. |
4 | Směs smažíme zlehka asi 15 - 20 minut, dokud nezačne šťáva probublávat. Zvýšíme teplotu a smažíme ještě 4 minuty, dokud není směs dobře propečená. |
5 | V menšim hrnci smícháme sójovou omáčku, Mirin, 3 lžíce vody a Solamyl. |
6 | Za stálého mícháme vaříme asi 5 - 7 minut, než poleva zhoustne, poté odstavíme. |
7 | Troubu přepneme na gril a vložíme do ní masovou omeletu. Grilujeme cca 5 minut, poté omeletu potřeme polevou a necháme grilovat dalších 7 minut. Nakonec omeletu vyndáme a rozdělíme na porce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.