Dezert s piškoty a ovocem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
932 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme vanilkový krém z mléka [54706]:
  • 2
    Do misku vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru. Vymícháme dohladka krém.
  • 3
    Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru. Přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem a luskem zahříváme a necháme přejít varem.
  • 4
    Potom odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Vyškrábeme z něho dřeň a vložíme zpátky do mléka.
  • 5
    Znovu uvedeme mléko k varu a vešleháme krém z Maizeny, žloutků a cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém. Povrch zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit a pak prolisujeme přes síto. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme ji ke krému.
  • 6
    Piškoty vyložíme dno větší formy.
  • 7
    V misce smícháme malinovou a černorybízovou marmeládu a přidáme grenadinový sirup. Omyjeme jahody, maliny, ostružiny a rybíz. Větší jahody pokrájíme na poloviny, ostatní ovoce necháme vcelku. Zakapeme ovoce koňakem.
  • 8
    Vrstvu piškotů pokapeme 100 ml sherry a pomažeme polovinou z marmeládové směsi. Natřeme polovinou vanilkového krému a naskládáme na něj polovinu ovoce. Pokládáme na ovoce zbytek piškotů, pokapeme zbytkem koňaku a vložíme zbytek marmeládové směsi. Na ni naneseme zbytek vanilkového krému a pak zbytek ovoce. Vložíme odležet na 4 hodiny do chladničky.
  • 9
    Před podáváním ušleháme dotuha smetanu a cukrářským sáčkem moučník bohatě ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.