Recept

Bramborová kaše s kroupami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54710

Ingredience

Vařené kroupy
50 g Kroupy ječné
2 špetka Sůl
5 dl Voda pitná
Bramborová kaše
300 g Brambory
0,5 dl Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
7 dl Voda pitná
Na dochucení
1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
50 g Máslo čerstvé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
6% Sacharidy 23 g
29% Tuky 21 g
12% Sodík 234 mg
7% Bílkoviny 4 g

Bramborová kaše s kroupami postup přípravy receptu:

1

Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno.

2

Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou.

Poznámka

Této bramborové kaši se říká též "nastavovaná" kaše. Podáváme ji k vařenému hovězímu a telecímu masu. Též k pečenému vepřovému masu nebo jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept