Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54732 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
200 ml | Káva Espresso |
6 cl | Likér mandlový - Amaretto |
500 g | Mascarpone |
150 g | Piškoty cukrářské |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
50 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Kakao |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 269,0mg |
Draslík | 93,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 222,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Káva Espresso, Piškoty cukrářské, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone. |
3 | Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky. |
4 | Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou. |