Recept

Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54732

Ingredience

60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
200 ml Káva Espresso
6 cl Likér mandlový - Amaretto
500 g Mascarpone
150 g Piškoty cukrářské
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Kakao
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
9% Sacharidy 32 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 108 mg
15% Bílkoviny 8 g

Tiramisu s čokoládou a mandlovým likérem postup přípravy receptu:

1

Větší formu vyložíme 75 g piškotů. Do horkého čerstvého espressa přilijeme mandlový likér a necháme vychladnout. Zakapeme piškoty polovinou celkového množství espressa s likérem.

2

Do hrnce vlijeme vodu a vložíme na ni kovovou misku. V ní ve vodní lázni ušleháme krém ze žloutků, cukru a kakaa, dokud se cukr a kako úplně nerozpustí. Postupně po lžících vmícháváme rozšlehaný sýr mascarpone.

3

Na piškoty navrstvíme polovinu krému se sýrem mascarpone a uhladíme. Poskládáme na uhlazenou vrstvu zbytek piškotů a pokapeme zbylým espressem s likérem a navrstvíme zbytek krému. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do chladničky.

4

Než budeme moučník podávat, posypeme ho moučkovým cukrem a nastrouhanou hořkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept