Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54734 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
145 g | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Kakao - prášek |
250 ml | Mléko plnotučné |
625 ml | Smetana 12% (konzumní) |
9 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 901,7mg |
Draslík | 97,2mg |
Vláknina | 996,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 545,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 12% (konzumní), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a přihodíme vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale po 1 minutě hned odstavíme. Necháme asi 20 minut stát, aby se rozložila chuť vanilky. |
2 | V misce vyšleháme žloutky s cukrem, tak aby nám vznikla hladká hmota. Za stálého šlehání ji vlijeme do směsi z mléka. Šleháme dohladka. Směs na zmrzlinu přelijeme do jiného hrnce, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Přepneme na střední teplotu a mícháme asi 10 minut. |
3 | Do menší mísy nasypeme kakaový prášek a promícháme s horkou zmrzlinou. Poté vyklopíme do hrnce se zmrzlinovou směsí a šleháme dohladka. Zmrzlinu přecedíme do jiné nádoby a uložíme do mrazničky. |
4 | Mezi mražením můžeme zmrzlinu ještě mixovat ručnim mixérem, aby byla vláčná. |