Recept

Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54734
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

145 g Cukr krupice
3 kávová lžička Kakao - prášek
250 ml Mléko plnotučné
625 ml Smetana 12% (konzumní)
9 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 555kJ
14% Sacharidy 49 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 33 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čokoládová zmrzlina s příchutí vanilky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, smetanu a přihodíme vanilkový lusk. Přivedeme k varu, ale po 1 minutě hned odstavíme. Necháme asi 20 minut stát, aby se rozložila chuť vanilky.

2

V misce vyšleháme žloutky s cukrem, tak aby nám vznikla hladká hmota. Za stálého šlehání ji vlijeme do směsi z mléka. Šleháme dohladka. Směs na zmrzlinu přelijeme do jiného hrnce, dáme na plotnu a přivedeme k varu. Přepneme na střední teplotu a mícháme asi 10 minut.

3

Do menší mísy nasypeme kakaový prášek a promícháme s horkou zmrzlinou. Poté vyklopíme do hrnce se zmrzlinovou směsí a šleháme dohladka. Zmrzlinu přecedíme do jiné nádoby a uložíme do mrazničky.

4

Mezi mražením můžeme zmrzlinu ještě mixovat ručnim mixérem, aby byla vláčná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept