Křepelky na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky na medu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 54735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Citrony |
500 g | Křepelka |
30 g | Med včelí |
30 ml | Ocet jablečný |
8 g | Pepř černý celý |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 809,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křepelka, Med včelí, Ocet jablečný, Pepř černý celý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.

Křepelky na medu postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a očištěné křepelky omyjeme, osušíme, lístky tymiánu posekáme najemno, nasypeme do misky, přidáme med, ocet, rozmícháme a touto směsí potřeme křepelky po celé ploše. Jeden citron nakrájíme na plátky, druhý citron na kostičky. Břišní dutiny obou křepelek rovnoměrně naplníme kostičkami citronu, křepelky vložíme do pekáčku, poklademe plátky citronu, přidáme celý pepř, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud křepelky nezezlátnou. |
2 | Upečené křepelky rozdělíme na talíře a podáváme. |