Jednoduchý recept

Treska vařená v černém čaji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54738

Ingredience

15 ml Ocet vinný
20 g Petržel - nať
40 g Smetana na vaření
4 g Sůl
400 g Treska aljašská
20 g Vanilkový lusk
400 ml Voda pitná
5 g Čaj černý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
1% Sacharidy 5 g
3% Tuky 2 g
46% Sodík 929 mg
65% Bílkoviny 37 g

Treska vařená v černém čaji postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přisypeme černý čaj, pokrájený vanilkový lusk, zakápneme octem a zprudka povaříme 2 minuty. Zmírníme oheň, přidáme filety z tresky a vaříme velmi zvolna pod bodem varu 10 minut. Filety vyjmeme a necháme okapat. V rendlíku ohřejeme smetanu, přilijeme dvě lžíce čajového vývaru z tresky, osolíme, promícháme a odstavíme.

2

Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovou zálivkou, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept