Recept

Dezert s hruškami a sladkou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54740

Ingredience

Na dezert
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
150 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
4 ks Hrušky
50 g Skořice celá
500 ml Víno bílé
500 ml Zmrzlina vanilková
1 kávová lžička Zázvor mletý
Na omáčku
4 cl Hruškovice
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 317kJ
33% Sacharidy 118 g
31% Tuky 23 g
6% Sodík 115 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dezert s hruškami a sladkou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a oloupeme hrušky, odstraníme jádřinec a zakapeme hrušky citronovou šťávou.

2

Do hrnku vlijeme víno, přidáme cukr, zázvor, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Vše svaříme na sirup.

3

Do sirupu vložíme hrušky a vaříme na mírném plameni 8 minut. Pak odstavíme hrnek z plotny a necháme hrušky vychladnout.

4

Na malé kousky rozlámeme čokoládu. Vložíme ji do menšího hrnku. Přilijeme k ní smetanu a pálenku a za stálého míchání čokoládu rozpustíme při mírné teplotě.

5

Talířky posypeme cukrem. Doprostřed talířků vložíme vždy dvě poloviny hrušek. Na každou z nich položíme kopeček vanilkové zmrzliny.

6

Promícháme čokoládovou omáčku a přelijeme s ní hrušky.

Poznámka

Hrušky nesmíme rozvařit. Když půlíme hrušky, nerozpůlíme je úplně, aby poloviny držely při sobě. Ponecháme také vršek se stopkou. Tak je bez problémů rozložíme na talířky. Nakonec můžeme ozdobit kandovanými fialkovými květy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept