Salát z bobulí s želatinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z bobulí s želatinou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54753 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Jahody zahradní |
4 cl | Likér rybízový |
250 g | Maliny |
125 g | Ostružiny |
1 ks | Pomeranče |
100 g | Rybíz černý |
125 g | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Pomeranče, Rybíz černý, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér rybízový, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z bobulí s želatinou postup přípravy receptu:
1 | Rybíz omyjeme a oddělíme od něj stopky. Opláchneme jahody, maliny a ostružiny. |
2 | V misce vytvoříme marinádu. Dohladka rozmícháme želé z rybízu, rybízový likér a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. |
3 | Vzniklou marinádou přelijeme ovoce a promícháme. Necháme 30 minut chladit v chladničce, pak podáváme. |
Poznámka
Používáme želé z černého rybízu.