Recept

Dezert mražený s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54756

Ingredience

80 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao
50 g Mandle
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 cl Víno Pedro Ximénez
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
7% Sacharidy 27 g
38% Tuky 29 g
2% Sodík 36 mg
13% Bílkoviny 8 g

Dezert mražený s vínem postup přípravy receptu:

1

Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr.

2

V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků.

3

Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept