Dezert mražený s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dezert mražený s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54756 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
50 g | Mandle |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 cl | Víno Pedro Ximénez |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Pedro Ximénez nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dezert mražený s vínem postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr. |
2 | V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků. |
3 | Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem. |