Jednoduchý recept

Řecké masové keftedes

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5476

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Maso mleté - mix
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
150 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka
4 plátek Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
150 ml Víno červené
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
3% Sacharidy 10 g
51% Tuky 38 g
8% Sodík 170 mg
25% Bílkoviny 14 g

Řecké masové keftedes postup přípravy receptu:

1

Prolisujeme cibuli do mletého masa, okořeníme a osolíme.

2

Přidáme vajíčko, strouhanku a trochu vody.

3

Promícháme masovou směs a tvoříme placičky, které obalujeme v mouce. Osmahneme na oleji zprudka a přendáme do pekáče, který jsme vyložili nakrájenými rajčaty na kolečka.

4

Palici česneku přepůlíme a celou polovinu vložíme do pekáče k masu.

5

Přidáme drcená rajčata, trochu vína, citronovou šťávu a dáme péct.

6

Před dopečením rozložíme plátkový sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept