Letní bulharský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní bulharský salát
Letní bulharský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5479 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Jogurt bílý |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
400 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 19,0mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Okurka salátová, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní bulharský salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Zeleninu rozložíme na mísu. |
2 | Jogurt smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme připravenou zeleninu. |
3 | Salát ozdobíme kroužky cibule. |