Recept

Italská špenátová příloha

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54793

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý
1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 641kJ
1% Sacharidy 3 g
19% Tuky 14 g
12% Sodík 235 mg
7% Bílkoviny 4 g

Italská špenátová příloha postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté špenátové listy a bazalkové lístky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Špenátovou kaši dáme do mísy, přidáme k ní smetanu, utřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, žloutek a vše promícháme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme ho do špenátové směsi. Vytřeme zapékací mísu máslem a špenátovou směs rozetřeme po dně do výšky 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 10–15 minut.

2

Zapečený špenát nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept