Recept

Žemlový knedlík se sněhem

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Žemlový knedlík se sněhem 5 1
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 54794

Ingredience

1 dl Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 13 g
11% Sodík 225 mg
9% Bílkoviny 5 g

Žemlový knedlík se sněhem postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh.

2

V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut.

3

Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Žemlový knedlík se sněhem
Pokud přidáte o jedno pečivo navíc, nemusíte použít mléko. Knelíky jsem zabalila do potravinářské folie a dala vařit. Jinak velmi chutné knedlíkysmile.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept