Žemlový knedlík se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový knedlík se sněhem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54794 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 319,1mg |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 168,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 169,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový knedlík se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na větší kostky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle žemli osmažíme dozlatova a dáme ji do mísy. Přidáme mléko a žemli promícháme. Vmícháme žloutek, sůl, petrželku a zapracujeme sníh z bílku. Vytvořené těsto vložíme do úzkého mikrotenového sáčku. Vytvoříme váleček a konec sáčku dobře zavážeme. V hrnci si přivedeme k varu asi 2–3 litry vody, sáček s knedlíkem vložíme do vroucí vody a knedík vaříme 12–14 minut. |
3 | Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku, nakrájíme ho na plátky a podáváme. |
Pokud přidáte o jedno pečivo navíc, nemusíte použít mléko. Knelíky jsem zabalila do potravinářské folie a dala vařit. Jinak velmi chutné knedlíky