Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Staročeská sekanina 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 548

Ingredience

80 g Cibule
200 g Hovězí maso přední
300 ml Hovězí vývar základní
0,7 g Majoránka
80 ml Mléko polotučné
0,7 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
30 g Tuk
160 g Vejce slepičí
400 g Veka
300 g Vepřový bok uzený
400 g Vepřový výřez
40 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
7% Sacharidy 27 g
22% Tuky 17 g
67% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Staročeská sekanina postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a vekou, namočenou v mléce a vymačkanou.

2

Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.

3

Vše smícháme, přidáme pepř, třený česnek, majoránku, vejce, vývar, dosolíme a vymícháme.

4

Sekaninu pečeme stejně jako prejt ve vymaštěných pekáčích.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Staročeská sekanina
Hodnotím velice kladně a doporučuji vyzkoušet. U tohoto jídla záleží na dobrém dochucení směsi. Podávala jsem s vařeným bramborem s pažitkou a ještě jsem doplnila zeleninovým salátem. Za mě palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept