Recept

Celerovo-smetanová kaše s tymiánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54802

Ingredience

400 g Celer bulvový
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
3 špetka Pepř bílý
4,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé
1 dl Vývar zeleninový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 352kJ
3% Sacharidy 10 g
73% Tuky 55 g
20% Sodík 392 mg
7% Bílkoviny 4 g

Celerovo-smetanová kaše s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý celer pokrájíme na nudličky. V hlubší pánvi si rozpáleném másle (50 g) s olejem celer orestujeme dozlatova spolu s drobnými lístky tymiánu, dáme pozor, aby se nám nezačal celer připalovat, restujeme asi 2 minuty. Poté přilijeme 1 dl zeleninového vývaru a pod poklicí celer dusíme 5–7 minut. Pak přilijeme 1 dl bílého vína a vaříme do doby, až se nám víno odpaří.

2

Přilijeme 2,5–3 dl smetany a celer pomalu dovaříme (asi 5 minut) doměkka. Jakmile je celer měkký, směs vyklopíme do mísy a tyčovým mixérem ji rozmixujeme dohladka. Přidáme ještě 20 g másla, 1 dl smetany a elektrickým šlehačem vyšleháme na kaši (pyré), kterou dochutíme solí (0,5–1 lžička) a citrónovým pepřem. Kaši podáváme hned teplou jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept