Krém mražený s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém mražený s ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54814 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 polévková lžíce | Med včelí |
80 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 128,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Med včelí, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krém mražený s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme do tuha. |
2 | V misce si ze 2 bílků a 40 g cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do smetany a přidáme ještě zakysanou smetanu. |
3 | Nasekáme vlašské ořechy. Čtyři půlky si dáme stranou na ozdobení. |
4 | Do kastrolu vložíme 30 g cukru a ořechy. Necháme cukr zkaramelizovat a ořechy ve vzniklém karamelu obalíme. Necháme vychladnout a přidáme lžíci medu. Zkaramelizované ořechy vmícháme do základní krémové hmoty. |
5 | Do čtyř nákypových formiček vložíme papír. Vzniklou hmotou naplníme formičky asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme z formiček, odstraníme papír a povrch posypeme kakaem. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu. |