Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54824

Ingredience

40 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
30 g Kandovaná pomerančová kůra
2 cl Likér pomerančový
125 ml Mléko polotučné
20 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
0,5 ks Pomeranče
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
9% Sacharidy 33 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 65 mg
13% Bílkoviny 8 g

Nákyp z pomerančů postup přípravy receptu:

1

Kandované kousky pomeranče pokrájíme nadrobno a přelijeme pomerančovým likérem, 15 minut marinujeme.

2

Omyjeme pomeranč, osušíme, ostrouháme kůru. Vložíme pomeranč do mléka, přidáme cukr a prohřejeme ho.

3

Formičky na nákyp vymažeme a zasypeme vanilkovým cukrem. Předehřejeme troubu na 200 °C, větší kastrol naplníme vodou o výšce hladiny asi 2 centimetry a vložíme do trouby.

4

Rozehřejeme v hrnci máslo, na něm zpěníme mouku, postupně přiléváme pomerančové mléko. Mícháme, dokud nepřejde varem.

5

Následně necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky, bílek, přidáme kandovaný pomeranč a marinádu.

6

Ušleháme sníh z bílků a 20 g krupicového cukru, vmícháme do krému.

7

Nákypové formičky naplníme centimetr pod okraj. Pečeme v troubě ve vodní lázni 20 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept