Recept

Hříbkový nákyp z kuskusu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54829

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
60 g Hříbky čerstvé
80 g Kuskus
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 špetka Sůl
2 dl Vývar zeleninový
Na vytření formiček
1,5 polévková lžíce Máslo bylinkové

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 005kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
21% Sodík 412 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hříbkový nákyp z kuskusu postup přípravy receptu:

1

Kuskus vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 10 minut. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a petrželku drobně pokrájíme, bílky vyšleháme na tuhý sníh, omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a papričku posekáme nadrobno.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, čerstvé hříbky orestujeme do zlatova. Ochutíme je solí, pepřem, přimícháme papričku a vše dáme do kuskusu. Přidáme žloutky, petrželku, do směsi zapracujeme sníh z bílků.

3

Kulaté zapékací formičky vytřeme máslem a naplnímeje téměř po okraj. Vložíme je na plech a dáme do předehřáté trouby zapéct. Pečeme 8 - 10 minut při 170°C - 180°C.

4

Misky s kuskusovým nákypem vyklopíme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept