Jednoduchý recept

Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 54858

Ingredience

30 g Cibule
450 g Hříbky čerstvé
25 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
250 g Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 22 g
41% Sodík 828 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou postup přípravy receptu:

1

Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.

2

Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept