Palačinky s pomerančovou náplní

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
  • 2
    Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
  • 3
    Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
  • 4
    Oloupeme chemicky neošetřené pomeranče. V misce utřeme kostky cukru s pomerančovou kůrou, dokud se nezbarví dožluta.
  • 5
    Ze dvou pomerančů vylisujeme šťávu. Zbylý rozdělíme na dílky.
  • 6
    Na pánev vložíme máslo, necháme rozpustit a přidáme kostky cukru. Necháme cukr zkaramelizovat, potom přilijeme likér a pomerančovou šťávu. Povaříme sirup.
  • 7
    Teplé palačinky namáčíme v pomerančovém sirupu a podáváme ozdobený dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.