Recept

Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54912

Ingredience

1 ks Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
15 ml Likér anýzový
30 ml Olej olivový
2 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
500 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 095kJ
2% Sacharidy 6 g
48% Tuky 36 g
7% Sodík 146 mg
75% Bílkoviny 42 g

Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr.

2

Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept