Ruská zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruská zálivka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5494 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Kaviár |
4 polévková lžíce | Křen |
4 polévková lžíce | Majolka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 766,0mg |
Draslík | 539,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 139,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Kaviár, Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ruská zálivka postup přípravy receptu:
1 | Smetanu smícháme s majolkou, citronovou šťávou, vývarem, solí a pepřem. Dobře rozšleháme. |
2 | Do zálivky vmícháme nastrouhaný křen a nalijeme ji do omáčníku. Povrch ozdobíme kaviárem. |
3 | Podáváme k salátům z jemné zeleniny. |