Jemné máslové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné máslové noky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5495 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 311,0mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jemné máslové noky postup přípravy receptu:
1 | Máslo v misce utřeme do pěny a postupně, za stálého míchání k němu přidáme žloutky. Po částech přisypáváme mouku a těsto ředíme mlékem. |
2 | Nakonec těsto osolíme a zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Lžící vykrajujeme z těsta noky, vhazujeme je do vroucí vody a vaříme asi 8 minut. |