Rolky z kuřecího masa a chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rolky z kuřecího masa a chřestu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54950 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
4 ks | Kuřecí prsa |
30 ml | Olej olivový |
4 plátek | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 866,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 532,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Kuřecí prsa, Olej olivový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rolky z kuřecího masa a chřestu postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, očistíme a podélně rozřízneme, maso naklepeme, osolíme a opeříme, potřeme hořčicí, navrch položíme kousek chřestu, maso pevně srolujeme, zajistíme párátkem. |
2 | Olej rozpálíme a závitky na něm osmažíme do zhnědnutí, cca 5 minut, během smažení otáčíme. Poté závitky vyjmeme, každý obalíme plátkem šunky a dáme do zapékací mísy. Pečeme při 220°C 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvý salát.