Recept

Rybí polévka po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54958

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Bobkový list
1 ks Brambory
3 ks Feferony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Fenyklová semínka
600 g Mník
120 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
3 špetka Sůl
2,5 kg Treska aljašská
50 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Vývar rybí
7 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,229 kcal
Kilojoule 5 143kJ
17% Sacharidy 61 g
52% Tuky 39 g
61% Sodík 1 g
273% Bílkoviny 154 g

Rybí polévka po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Z ryb oddělíme hlavy a odstraníme žábry. Opláchneme je pod studenou vodou.

2

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme 3 lžíce oleje, rozehřejeme a vhodíme na něj všechnu pokrájenou zeleninu a odřezky z ryb. Dusíme asi 10 minut. Pak přidáme tymián, bobkový list, fenyklová semena a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Během varu sebereme pěnu z povrchu, snížíme teplotu a dál 1 hodinu vaříme.

3

Z feferonek odstraníme semínka a jemně je nasekáme. Vložíme do hmoždíře česnek, šafrán a sůl. Rozetřeme paličkou a přidáme 1 bramboru, kterou také rozmačkáme paličkou. Vzniklou hmotu přesuneme do mísy a postupně přidáváme zbytek oleje, žloutek a rybí vývar. Vymícháme dohladka majonézu.

4

Vývar z ryb přecedíme přes síto. Mníka nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru. Vaříme, dokud rybí maso nezměkne, pak rozlijeme polévku do talířů. Majonézu servírujeme odděleně, k polévce přikusujeme na plátky nakrájenou bagetu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept