Rybí polévka po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka po francouzsku
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54958 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Brambory |
7 stroužek | Česnek |
3 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Fenyklová semínka |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Mník |
120 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
3 špetka | Sůl |
2,5 kg | Treska aljašská |
50 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 413,8mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 3,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,1mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Brambory, Česnek, Feferony, Mník, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí polévka po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Z ryb oddělíme hlavy a odstraníme žábry. Opláchneme je pod studenou vodou. |
2 | Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme 3 lžíce oleje, rozehřejeme a vhodíme na něj všechnu pokrájenou zeleninu a odřezky z ryb. Dusíme asi 10 minut. Pak přidáme tymián, bobkový list, fenyklová semena a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Během varu sebereme pěnu z povrchu, snížíme teplotu a dál 1 hodinu vaříme. |
3 | Z feferonek odstraníme semínka a jemně je nasekáme. Vložíme do hmoždíře česnek, šafrán a sůl. Rozetřeme paličkou a přidáme 1 bramboru, kterou také rozmačkáme paličkou. Vzniklou hmotu přesuneme do mísy a postupně přidáváme zbytek oleje, žloutek a rybí vývar. Vymícháme dohladka majonézu. |
4 | Vývar z ryb přecedíme přes síto. Mníka nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru. Vaříme, dokud rybí maso nezměkne, pak rozlijeme polévku do talířů. Majonézu servírujeme odděleně, k polévce přikusujeme na plátky nakrájenou bagetu. |