Recept

Krůtí řízky se šalvějovou strouhankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54981

Ingredience

800 g Brambory sladké (Batáty)
800 g Krůtí prsa
90 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
15 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 016kJ
14% Sacharidy 51 g
44% Tuky 33 g
24% Sodík 481 mg
96% Bílkoviny 54 g

Krůtí řízky se šalvějovou strouhankou postup přípravy receptu:

1

Šalvěj omyjeme a nasekáme na jemno, smícháme se strouhankou. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Batáty oloupeme a pokrájíme na menší kusy, poté je uvaříme v osolené vodě, slijeme. rozštoucháme, přidáme máslo, mléko a muškátový oříšek, dochutíme solí a pepřem. Obalené maso osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Servírujeme s kaší z batátů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept