Pikantní čočka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čočka s klobásou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5499 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
300 g | Čočka jedlá |
200 g | Klobása Dunajská |
300 g | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
80 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Čočka jedlá, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mrkev kořen, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní čočka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka. |
2 | Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme. |
3 | Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí. |