Recept

Pikantní čočka s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5499

Ingredience

300 g Celer bulvový
1 ks Cibule
200 g Klobása Dunajská
300 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Polévkové kostky Vitana
80 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
300 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 684kJ
15% Sacharidy 56 g
271% Tuky 203 g
15% Sodík 295 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pikantní čočka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Přebranou a opláchnutou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu podle potřeby dolijeme, k čočce přidáme očištěnou mrkev a celer, rozdrcenou kostku masoxu a uvaříme doměkka.

2

Slaninu drobně nakrájíme, rozehřejeme a zpěníme na ni jemně nakrájenou cibuli a oloupané, na kolečka nakrájené klobásy. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájený celer, zasypeme paprikou, osolíme a osmahneme.

3

Čočku rozdělíme na talíře a doplníme připravenou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept