Polévka bramborový protlak

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.
  • 2
    Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.
  • 3
    Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.
  • 4
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.