Jednoduchý recept

Polévka bramborový protlak

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Polévka bramborový protlak 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 55

Ingredience

460 g Brambory
500 ml Mléko polotučné
70 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
7 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 433kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 284 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka bramborový protlak postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.

2

Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.

3

Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.

4

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření brambor

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept