Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55002 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory sladké (Batáty) |
4 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
30 ml | Citronová šťáva |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
30 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 216,8mg |
Draslík | 833,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Česnek oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Tymián nasekáme. |
2 | Brambory uvaříme do měkka, slijeme, poté rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko, dochutíme solí a pepřem. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, česnek a houby, smažíme 3 minuty, poté přilijeme citronovou šťávu, smetanu, ochutíme tymiánem. Přivedeme k varu, minutu povaříme. Zbytek oleje rozpálíme ve druhé pánvi a smažíme na něm steaky po dobu 4 minut z každé strany. Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité houbovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.