Jednoduchý recept

Vafle s hnědou a bílou čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55015

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
50 g Cukr moučkový
10 g Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná celozrnná
125 g Máslo čerstvé
5 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
15 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda bílá
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 224kJ
14% Sacharidy 49 g
45% Tuky 34 g
5% Sodík 104 mg
16% Bílkoviny 9 g

Vafle s hnědou a bílou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout.

2

Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici.

3

Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept