Vepřové maso s pórkem a Marsalou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s pórkem a Marsalou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
130 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
750 g | Vepřová panenka |
125 ml | Víno Marsala |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 147,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s pórkem a Marsalou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou. |
2 | Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.