Recept

Jehněčí steak s rozmarýnovými batáty a bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55029

Ingredience

350 g Brambory
350 g Brambory sladké (Batáty)
500 g Jehněčí maso
90 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 316kJ
7% Sacharidy 24 g
50% Tuky 38 g
11% Sodík 221 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jehněčí steak s rozmarýnovými batáty a bramborami postup přípravy receptu:

1

Batáty i brambory oloupeme a pokrájíme na plátky. Smícháme dohromady, pokapeme lžící oleje, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Zbytek oleje smícháme s nasekaným česnekem a citronovou šťávou. Do této marinády namočíme maso, které jsme nakrájeli na medailonky.

2

Brambory dáme péct při 250°C na 20 minut. Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany. Grilované maso servírujeme společně s pečenými bramborami a batáty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept