Jednoduchý recept

Jehněčí žebra v bylinkové strouhance

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55032

Ingredience

500 g Brambory sladké (Batáty)
20 g Citronová kůra
2 ks Jehněčí žebírka
60 ml Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
120 g Strouhanka
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 581kJ
10% Sacharidy 34 g
62% Tuky 47 g
20% Sodík 392 mg
27% Bílkoviny 15 g

Jehněčí žebra v bylinkové strouhance postup přípravy receptu:

1

Strouhanku smícháme s oreganem, sekanou petrželkou, máslem a citronovou kůrou. Osolíme, opepříme a ve strouhance dobře obalíme žebírka. Strouhanku dobře přitlačíme, pokapeme olejem. Batáty oloupeme, pokrájíme na tenčí plátky, přendáme na plech, vyložený papírem, osolíme a opepříme, pokapeme zbytkem oleje.

2

Batáty i maso pečeme při 200°C 20 minut. Pokud se maso připaluje, překryjeme jej alobalem. Pečené maso servírujeme společně s bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept