Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 55048

Ingredience

120 g Cibulka jarní
100 g Houby enoki
15 ml Olej sezamový
60 ml Omáčka Hoisin
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
4 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 575kJ
6% Sacharidy 23 g
28% Tuky 21 g
43% Sodík 856 mg
45% Bílkoviny 25 g

Omeleta s houbami enoki postup přípravy receptu:

1

Houby omyjeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka, polovinu oleje rozpálíme a přidáme houby se zázvorem, smažíme 2 minuty, poté vmícháme omáčku Hoisin a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, zbytek oleje rozpálíme na pánvi, přilijeme polovinu vajec a posypeme polovinou cibulky, krouživými pohyby rozprostřeme po dně pánve. Smažíme, dokud nejsou vejce hotová, poté polovinu omelety posypeme houbami, přeložíme omeletu napůl a necháme chvíli prohřát. Omeletu přendáme na talíř a postup opakujeme se zbytkem vajec a hub.

Poznámka

Servírujeme teplé. Houby enoki můžeme nahradit dostupnější hlívou ústřičnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept