Jednoduchý recept

Omeleta s ricottou a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 55067

Ingredience

500 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
60 g Sýr Parmezán
180 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
30 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 540kJ
20% Sacharidy 72 g
51% Tuky 38 g
42% Sodík 837 mg
93% Bílkoviny 52 g

Omeleta s ricottou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.

2

Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept