Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55083

Ingredience

Těsto na špecle
2 dl Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na vaření
2 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Smažené hříbky
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
12% Sacharidy 42 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 647 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špecle s hříbky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme těsto na špecle: hladkou mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme a vypracujeme hladké těsto.

2

Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem. Přidáme hříbky, které osolíme, posypeme pepřema drceným kmínem. Vydusíme je z vlastní šťávy, poté je za stálého míchání usmažíme dozlatova.

3

V hrnci si přivedeme k varu 2 litry vody s 2 lžičkami soli. Do vroucí vody přes cedník (na halušky) těsto prolisujeme a špecle pomalu vaříme 2 minuty. Když vyplavou napovrch, vyjmeme je sítem, promyjeme a pod tekoucí vodou. Okapané dáme do mísy, promícháme s máslem, hříbky a servírujeme.

Poznámka

Špecle podáváme samostatně nebo jako přílohu k omáčkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept