Studená sardelová omáčka s kapary
10 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 150gramůMajonéza
- 1lžičkaSardelová pasta
- 300gramůKapary sterilované
- 1lžičkaHořčice
- 5centilitrůVíno bílé
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 150 g kvalitní majonézy (Hellmanns), přidáme k ní 1 lžičku sardelové pasty, 300 g kaparů, 1 lžičku plnotučné hořčice, 5 cl bílého vína, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a dochutíme cukrem.
- 2Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zapracujeme do sardelové směsi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.