Vínové fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínové fazolky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55087 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 35,8mg |
Vláknina | 157,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vínové fazolky postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky (hodně tenké) očistíme, odřežeme stopky a omyjeme. Fazolky necháme okapet. Do rendlíku vložíme fazolky, přilijeme bílé víno, bobkový list a pod pokličkou je dusíme doměkka asi 10-15 minut. Když jsou měkké, přidáme sůl, pepř, cukr a rozehřáté máslo. Promícháme a podáváme. |
Poznámka
Vínové fazolky podáváme jako přílohu k masu.