Barevný salát z kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný salát z kysaného zelí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55090 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
15 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kopr čerstvý, Paprika červená, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevný salát z kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Scezené zelí dáme do misky, přidáme na tenké proužky nakrájenou červenou papriku, nasekanou petrželovou nať a kopr. Jablka spolu se šunkou nakrájíme na tenké pásky, dáme je do misky. Vše posypeme solí, pepřem, cukrem. Zalijeme smetanou, důkladně promícháme a v lednici necháme 20 minut odležet. |
2 | Následovně salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.