Salát z kysaného zelí a pomeranče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí a pomeranče
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55096 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Kopr čerstvý |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
2 dl | Pomerančová šťáva |
2 špetka | Sůl |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 522,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z kysaného zelí a pomeranče postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí spolu s lákem a kmínem povaříme v kastrůlku 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem. Potom scedíme, necháme okapat. Ještě teplé zelí překrájíme na menší kousky, dáme do misky. Přilijeme olej, pomerančovou šťávu, oloupaný a na malé kousky nakrájený pomeranč, přidáme nasekaný kopr. Podle vlastní chuti dochutíme cukrem. Suroviny dobře promícháme. |
2 | Teplý salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako teplý předkrm. Hodí se také jako příloha k pečenému masu.