Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme všechnu zeleninu a 20 minut vaříme doměkka. Zeleninu scedíme, vložíme do mixéru, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Na dno pekáčku nalijeme olej, přiložíme polovinu plátků masa, osolíme, opepříme, zakryjeme zeleninovou kaší, navrch položíme zbylé plátky masa, posypeme strouhaným sýrem, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Pokrm rozdělíme na talíře a horký ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.