Jednoduchý recept

Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 55099
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
80 g Cibule
600 g Jehněčí kýta
80 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
100 g Pastinák
1 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata
100 g Sýr Ementál (Primátor)
12 g Sůl
700 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 430kJ
4% Sacharidy 15 g
116% Tuky 87 g
64% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kýta zapečená se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme všechnu zeleninu a 20 minut vaříme doměkka. Zeleninu scedíme, vložíme do mixéru, přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Na dno pekáčku nalijeme olej, přiložíme polovinu plátků masa, osolíme, opepříme, zakryjeme zeleninovou kaší, navrch položíme zbylé plátky masa, posypeme strouhaným sýrem, pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

2

Pokrm rozdělíme na talíře a horký ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept