Plněná kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná kapusta
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 551 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
15 g | Česnek |
240 g | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
1000 g | Kapusta hlávková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřový ořez |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 784,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná kapusta postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, třený česnek, strouhanku, část cibule najemno nakrájené a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů. |
2 | Kapustu očistíme, opláchneme, košťály vykrojíme a hlávky krátce spaříme. Kapustu ochladíme vodou, rozebereme na listy a jejich silnější části rozklepeme paličkou. |
3 | Do spařených listů balíme připravené díly masové směsi. Závitky vložíme do základu připraveného ze zbylé nakrájené cibule osmažené na části tuku do zlatova a zastříknuté trochou vody. Vše asi půl hodiny zvolna dusíme. |
4 | Závitky vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec šťávu procedíme na podušenou kapustu, přidáme částečně roztavenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě krátce podusíme a podle potřeby přisolíme. |