Recept

Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55107

Ingredience

400 g Hovězí uzený jazyk
4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
Vařená zelenina
100 g Celer bulvový
50 g Celer řapíkatý
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Vařená vejce
4 ks Vejce křepelčí
4 dl Voda pitná
Aspik
1 l Vývar z uzeného masa
12 plátek Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
2% Sacharidy 8 g
110% Tuky 83 g
9% Sodík 171 mg
44% Bílkoviny 25 g

Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), omyjeme řapíkatý celer a vše dáme do hrnce s 1 litrem vody. Přidáme sůl, cukr, citrónovou šťávu a zeleninu povaříme 15 minut. Poté ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky.

2

Mezitím křepelčí vajíčka uvaříme ve 4 dl vody natvrdo. Vaříme je 5 minut. Poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme.

3

Uzený hovězí jazyk (uvařený) oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do 4 formiček rozdělíme nudličky jazyka. Uzený studený vývar smícháme se želatinou, necháme ji dokonale rozpustit a nalijeme do formiček, aby maso aspik zakryl. Necháme ztuhnout, poté do středu posadíme křepelčí vajíčka, která zalijeme aspikem tak, že vajíčka zakryje. Znovu necháme ztuhnout. Nakonec do každé formičky dáme míchanou zeleninu, zalijeme aspikem a necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout.

4

Aspik s křepelčími vejci podáváme vychlazený s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept