Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem
Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55107 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
400 g | Hovězí uzený jazyk |
4 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
Vařená zelenina | |
---|---|
100 g | Celer bulvový |
50 g | Celer řapíkatý |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Vařená vejce | |
4 ks | Vejce křepelčí |
4 dl | Voda pitná |
Aspik | |
1 l | Vývar z uzeného masa |
12 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 317,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 112,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Vejce křepelčí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí uzený jazyk, Pečivo pšeničné běžné máslové, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Aspik s křepelčími vejci a uzeným jazykem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), omyjeme řapíkatý celer a vše dáme do hrnce s 1 litrem vody. Přidáme sůl, cukr, citrónovou šťávu a zeleninu povaříme 15 minut. Poté ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Mezitím křepelčí vajíčka uvaříme ve 4 dl vody natvrdo. Vaříme je 5 minut. Poté je zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. |
3 | Uzený hovězí jazyk (uvařený) oloupeme a nakrájíme na nudličky. Do 4 formiček rozdělíme nudličky jazyka. Uzený studený vývar smícháme se želatinou, necháme ji dokonale rozpustit a nalijeme do formiček, aby maso aspik zakryl. Necháme ztuhnout, poté do středu posadíme křepelčí vajíčka, která zalijeme aspikem tak, že vajíčka zakryje. Znovu necháme ztuhnout. Nakonec do každé formičky dáme míchanou zeleninu, zalijeme aspikem a necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout. |
4 | Aspik s křepelčími vejci podáváme vychlazený s čerstvým pečivem. |