Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55151 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Baby špenát |
800 g | Dýně |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
90 ml | Med včelí |
15 ml | Ocet vinný červený |
90 ml | Olej olivový |
15 ml | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Dýně, Med včelí, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená dýně s medem a pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Dýni vypeckujeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky. Fenykl očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat, poté rozdělíme na talíře. Hroznový olej smícháme s octem, medem, pomerančovou šťávou, pepřem a solí. |
2 | Plátky dýně dáme na plech vyložený papírem, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme při 230 °C 20 minut. Pomerančovou zálivku necháme ohřát. Pečenou dýni rozdělíme na talíře, posypeme fenyklem a zalijeme teplou zálivkou. |