Kořeněná čočka se špenátem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná čočka se špenátem a mátou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55171 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
130 g | Baby špenát |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibulka jarní |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Čočka červená |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Kurkuma |
15 g | Máta |
30 ml | Olej olivový |
15 g | Petržel - nať |
2 l | Voda pitná |
130 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 678,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Čočka červená, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná čočka se špenátem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat. |
2 | Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme. |