Drobenkový koláč se smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
11 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.
  • 2
    Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
  • 3
    Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.