Jednoduchý recept

Drobenkový koláč se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55181

Ingredience

Těsto
25 g Cukr moučkový
15 g Droždí sušené
200 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Krém
100 g Cukr moučkový
50 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí
Drobenka
100 g Cukr moučkový
25 g Mouka polohrubá
10 g Máslo čerstvé
100 g Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 980kJ
24% Sacharidy 87 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 70 mg
19% Bílkoviny 11 g

Drobenkový koláč se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.

2

Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

3

Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept