Plněné paprikové lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné paprikové lusky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 552 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
2 g | Divoké koření celé |
250 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet kvasný lihový |
1000 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Protlak rajčatový |
100 g | Strouhanka |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
80 g | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový ořez |
1200 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 92,7mg |
Draslík | 513,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 179,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Paprikové lusky čerstvé, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřový ořez, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné paprikové lusky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů. |
2 | Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen. |
3 | Připravenou masovou směsí papriky naplníme. |
4 | Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu. |
5 | Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme. |
6 | Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
7 | Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme. |